ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Dessert met Franse Mont Blanc-kastanjetaart

Dit recept is een luxueuze draai aan het klassieke Franse dessert, Mont Blanc. Het bestaat uit een laag boterachtig zanddeeg, een rijke kastanjepuree en een toef luchtige slagroom. Het is een indrukwekkend dessert dat perfect is om te serveren tijdens een etentje.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Voor de taartschelp:

  • 112 kopjes Bloem voor alle doeleinden Toegevoegd aan
  • 14 Kop Kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Van zout Toegevoegd aan
  • 9 tbls Ongezouten boter, koud Toegevoegd aan
  • 1 Grote eierdooier Toegevoegd aan

Voor de kastanjevulling:

  • 1 Kop Kastanjepasta (verkrijgbaar in delicatessenwinkels) Toegevoegd aan
  • 14 Kop Van suiker Toegevoegd aan
  • 12 Kop Ongezouten boter, zacht Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Van puur vanille-extract Toegevoegd aan

Voor de slagroomtopping:

  • 1 Kop Zware room Toegevoegd aan
  • 2 tbls Van suiker Toegevoegd aan
  • 12 theelepel Vanille-extract Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Begin met het maken van de taartbodem. Meng in een grote kom de bloem, suiker en zout. Snijd de boter in stukjes en wrijf deze met je vingertoppen door het bloemmengsel tot het mengsel op grof broodkruim lijkt. Deze techniek zorgt voor een schilferige taartbodem.

2. Stap

Klop het eigeel los en voeg het toe aan het bloemmengsel. Meng de ingrediënten losjes met je handen. Als het deeg te droog is, voeg dan een beetje ijskoud water toe. Druk het deeg uit tot een platte schijf, wikkel het in huishoudfolie en zet het minstens een uur in de koelkast.

3. Stap

Verwarm je oven voor op 190°C. Rol op een met bloem bestoven oppervlak het gekoelde deeg uit tot het in een taartvorm past. Bekleed de vorm voorzichtig met het deeg en knip eventueel overhangend deeg weg. Prik het deeg in met een vork en bak het ongeveer 15-20 minuten, of tot het goudkleurig is. Laat afkoelen.

4. Stap

Meng voor de kastanjevulling de kastanjepasta, suiker, boter en vanille in een keukenmachine. Mix tot een gladde massa. Verdeel de vulling gelijkmatig over de afgekoelde tartschaal.

5. Stap

Klop de slagroom, suiker en vanille op tot stijve pieken voor de topping. Dresseer of spuit de slagroom over de kastanjevulling.

6. Stap

Voor extra flair kun je de taart garneren met wat gereserveerde kastanjepuree of de bovenkant bestrooien met geschaafde chocolade. Laat de taart minstens 2 uur afkoelen in de koelkast voor je hem serveert.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten