ADVERTENTIE

Bron :: olenayeromenkophotos from Getty Images

Spaanse aardappeltortilla

De Spaanse aardappeltortilla is een traditioneel gerecht uit Zuid-Spanje. Het is een eenvoudig maar voedzaam gerecht dat als hoofdmaaltijd of als snack kan worden geserveerd.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Aardappelen Toegevoegd aan
  • 1 stuk grote ui Toegevoegd aan
  • 6 stuk Grote eieren Toegevoegd aan
  • 150 ml olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Snijd de aardappelen en de ui in dunne plakjes en zout ze.

2. Stap

Verhit de olie in een pan en voeg de aardappelen en ui toe. Kook op middelhoog vuur voor ongeveer 20 minuten.

3. Stap

Haal de aardappelen en uien langzaam uit de olie en laat deze staan.

4. Stap

Klop de eieren grondig en voeg wat zout toe. Voeg daarna de gekookte aardappelen en ui toe.

5. Stap

Voeg het mengsel toe aan de pan en kook op middelhoog vuur. Wanneer de randen beginnen af te pellen, draai de tortilla om en kook nog ongeveer 5 minuten.

6. Stap

De tortilla zou een gouden kleur moeten hebben en een beetje knapperig zijn.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

838 recepten

Diner

773 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

407 recepten

Pasta

111 recepten