ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : Einladung_zum_Essen

Appelpunch in de winter Warme drank

Voor mij is deze appelpunch een echte traktatie die de koude herfst- en wintermaanden wat opvrolijkt. Ik heb dit recept de afgelopen jaren talloze keren gemaakt en het is een echte gezinsfavoriet geworden. De smaak van sappige appels in combinatie met het aroma van kaneel en de warmte van de punch is onovertroffen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 l Volledig natuurlijk appelsap Toegevoegd aan
  • 2 Kaneelstokjes Toegevoegd aan
  • 5 Kruidnagels Toegevoegd aan
  • 1 Biologische sinaasappel Toegevoegd aan
  • 1 citroen Toegevoegd aan
  • 4 lepel bruine suiker Toegevoegd aan
  • 125 ml Amaretto (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Om appelpunch te maken giet je het appelsap in een grote pan. Mijn ervaring is dat het altijd een goed idee is om een grote pan te gebruiken, omdat de ingrediënten bij verhitting kunnen gaan schuimen.

2. Stap

Terwijl het sap langzaam opwarmt op een middelhoog vuur, kun je de sinaasappel en citroen afspoelen onder koud water en in plakjes snijden. Als het fruit biologisch is, kan de schil zonder aarzelen meegekookt worden.

3. Stap

Voeg de kaneelstokjes, kruidnagels, citroen, sinaasappel en bruine suiker toe aan het appelsap. Ik vind het heerlijk om te zien hoe de suiker smelt in het sap - het geeft de punch een heerlijke zoetheid en een geweldige smaak.

4. Stap

Laat de punch 25-30 minuten sudderen op een zacht vuurtje. Het is belangrijk dat je het vuur laag houdt en de punch alleen laat sudderen zodat de smaken zich optimaal kunnen ontwikkelen.

5. Stap

Haal na de bereidingstijd de pan van het vuur en voeg de amaretto toe. Deze stap is optioneel en kan weggelaten worden als je wilt dat de punch alcoholvrij blijft. Laat de punch nog 10 minuten trekken zodat de amaretto zijn smaak kan afgeven.

6. Stap

Ik raad aan om de appelmoes voor het serveren door een zeef te gieten om de kruiden en het fruit te verwijderen. Schenk warm in glazen en serveer als winterdrank.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten