ADVERTENTIE

Bron :: arfo from Getty Images

Geroosterde varkensknokkel

Deze geroosterde varkensknokkel is extreem sappig, heeft een prachtige gouden kleur en een geweldig aroma.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 schenkels Varkensvlees Toegevoegd aan
  • 1 liter Bieren Toegevoegd aan
  • 4 tanden Knoflook Toegevoegd aan
  • Zout, peper Toegevoegd aan
  • Marjolein Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Was de varkensknokkels grondig, dep ze droog en snijd het vel kruislings in.

2. Stap

Pel en hak de knoflook fijn en meng dit met de peper, het zout en de marjolein. Wrijf de varkensknokkels in met dit mengsel. Het is heel belangrijk om het vel van de varkensknokkel goed in te snijden, zodat de kruiden beter in het vlees trekken en het vel knapperig wordt.

3. Stap

Leg de varkensknokkels in een ovenvaste schaal en giet het bier erover. Zet de varkenskoteletten minstens 2 uur in de koelkast. Het is beter als je ze 12 uur kunt marineren.

4. Stap

Bak de schenkels vervolgens ongeveer 2,5 - 3 uur in een op 180 graden voorverwarmde oven. Giet af en toe het bier uit de schotel over de schenkels.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten