ADVERTENTIE

Bron :: Wiktory from Getty Images

Bonensoep met varkensvlees

Ik maak bonensoep met varkensvlees het vaakst in de koude wintermaanden. Het vult zo goed dat je het als hoofdgerecht kunt serveren.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Gedroogde witte bonen Toegevoegd aan
  • 500 g Van varkensvlees Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Middelgrote uien Toegevoegd aan
  • 3 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 3 stukjes Wortelen Toegevoegd aan
  • 3 stukjes Varkensbotten Toegevoegd aan
  • 3 liter Wateren Toegevoegd aan
  • 2 lepels Reuzel Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • Marjolein Toegevoegd aan
  • Paprikapoeder naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

150 min.
1. Stap

Bereid eerst de bonen, die je neemt en bedekt met koud water. Laat ze een nacht weken. Giet de geweekte bonen af en doe ze in een grote pan.

2. Stap

Voeg het gehakte vlees en de botten toe, bedek met water en kook op middelhoog vuur. Schep tijdens het koken regelmatig het schuim af.

3. Stap

Wanneer er geen schuim meer ontstaat, voeg je de gesneden wortelen toe en kook je verder. Dit is een goede gelegenheid om de soep op smaak te brengen met zout en peper.

4. Stap

Fruit de fijngesneden ui en knoflook in reuzel tot ze goudbruin zijn. Als ze de juiste kleur hebben, voeg je de paprika's toe en doe je het mengsel in de pan.

5. Stap

Laat de soep ongeveer een uur sudderen. Als de bonen helemaal zacht zijn, bestuif ze dan met bloem gemengd met water (los 2 eetlepels bloem op in het water) om een evenwichtige dikte van de soep te krijgen.

6. Stap

Proef in dit stadium de soep en voeg de marjolein toe. Laat de soep vervolgens ongeveer 10 minuten zachtjes koken en voeg als laatste de reuzel toe.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten