ADVERTENTIE

Bron :: TiSanti from Getty Images

Chocolade balletjes

Met chocolade omhulde chocoladebollen staan voor mij synoniem voor een waar chocoladeparadijs. Ik maak ze nu al een paar jaar, vooral voor feestdagen en vieringen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
25
  • 200 gram Pure chocolade Toegevoegd aan
  • 100 gram Boter Toegevoegd aan
  • 100 gram Bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk ei Toegevoegd aan
  • 100 gram Gemalen walnoten Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Cacao Toegevoegd aan
  • 200 gram Melkchocolade voor glazuur Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

35 min.
1. Stap

Hak de pure chocolade en de boter fijn en plaats ze in een kom boven een steelpan met water. Hierdoor ontstaat stoom, waardoor de chocolade en boter langzaam smelten tot een glad mengsel. Het is belangrijk dat het water de bodem van de kom met de chocolade niet raakt en dat het ook niet kookt.

2. Stap

Zodra de chocolade en boter gesmolten zijn, voeg je de suiker toe en roer je goed. Roer vervolgens een ei door het mengsel. Als je eieren van boerenkippen gebruikt, smaken de balletjes nog lekkerder.

3. Stap

Voeg dan de gemalen walnoten en cacao toe aan het voorbereide mengsel. Meng goed en laat ongeveer 2 uur afkoelen in de koelkast.

4. Stap

Haal uit de koelkast en gebruik een kleine pollepel om kleine balletjes te vormen en leg ze op een bakplaat met bakpapier.

5. Stap

Smelt tot slot de melkchocolade en rol onze balletjes erin. Laat ze afkoelen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten