ADVERTENTIE

Bron :: freepik

De beste linzensalade

Erg lekker en nog vullend ook.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Salade:

  • 500 g Groene linzen Toegevoegd aan
  • 1 Hoofd rode ui Toegevoegd aan
  • 2 gerezd knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Medium wortelen Toegevoegd aan
  • Slechts vier eetlepels olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel Witte wijnazijn Toegevoegd aan
  • Zout en versgemalen peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Bladpeterselie voor decoratie Toegevoegd aan

Schenken:

  • 4 eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel Witte wijnazijn Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Mosterd Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Gereedschap Toegevoegd aan
  • Zout en versgemalen peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Was eerst de linzen grondig en zet ze dan samen met de wortelen aan de kook. Snijd de wortels in blokjes en kook de linzen in kleinere stukjes. Je kunt dit gemakkelijk herkennen zodra je er gemakkelijk in kunt prikken. Meestal duurt het 20-30 minuten. Als je de wortelen kookt, zal de salade veel lekkerder zijn.

2. Stap

Terwijl de linzen koken, kun je de dressing maken. Meng eerst de olijfolie, azijn, mosterd en honing in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Schud deze dressing goed om de smaken te combineren. Dit is heel belangrijk.

3. Stap

Snipper de ui en knoflook. Meng met de gekookte linzen en wortelen en giet de dressing erover. Laat ongeveer een half uur staan om de smaken te laten mengen.

4. Stap

Serveer de salade in een diepe kom en garneer met peterseliegroen. Laat de salade nog 10 minuten staan om alle smaken te laten mengen.

5. Stap

Bij het serveren doe ik er altijd een klein citroenschilletje overheen, dat maakt de salade nog verfrissender. Serveer altijd vers en bewaar niet langer dan twee dagen in de koelkast.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten