ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Wow_Pho

Gebraden hele kip met verse kruidenvulling

De kruidenvulling maakt deze gebraden kip extra speciaal. Het geeft zoveel smaak aan de kip en laat je keuken heerlijk ruiken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Ingrediënten:

  • 1 hele kip Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 3 tbls Olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Citroen, in vieren gesneden Toegevoegd aan
  • 4 teentjes Knoflook, geplet Toegevoegd aan
  • Een bosje verse rozemarijn Toegevoegd aan
  • Een bosje verse tijm Toegevoegd aan

Voor de kruidenvulling:

  • 1 Grote ui, fijngesneden Toegevoegd aan
  • 2 Stengels Selderij, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 Vers brood, in kleine stukjes gescheurd Toegevoegd aan
  • 12 Kop Gehakte peterselie Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Salie, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Rozemarijn, fijngehakt Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 Kop Kippenbouillon Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

135 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 190°C. Het is cruciaal om de oven volledig voor te verwarmen zodat de kip gelijkmatig braadt.

2. Stap

Wrijf de kip helemaal in met olijfolie, zout en peper. Zo krijg je die mooie, knapperige huid.

3. Stap

Doe de kwartjes citroen, knoflooktenen, rozemarijn en tijm in de holte van de kip. Dit geeft een milde smaak aan de kip van binnenuit.

4. Stap

Voor de kruidenvulling smelt je wat boter in een pan en voeg je de ui en selderij toe tot ze zacht zijn. Voeg de broodstukjes, peterselie, salie, rozemarijn, zout en peper toe en roer alles door elkaar tot het goed gemengd is. Gebruik de kippenbouillon om het mengsel vochtig te maken. Meng alles goed door elkaar en laat het een beetje afkoelen voordat je de vulling in de kip doet. De vulling mag niet te dicht op elkaar zitten, omdat het dan niet gelijkmatig gaart.

5. Stap

Leg de gevulde kip op een rooster en braad ongeveer 20 minuten per pond, of tot de interne temperatuur van de kip 165°F (74°C) is.

6. Stap

Laat de kip ongeveer 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Hierdoor kunnen de sappen zich herverdelen, wat zorgt voor een smaakvollere en sappigere kip.

7. Stap

Geniet van deze heerlijke gebraden kip met vrienden en familie. Heerlijk met een groene salade of geroosterde groenten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten