ADVERTENTIE

Bron :: Claudio Caridi from Getty Images

Geroosterd varkensvlees met aardappelen

Lekkere lunch of diner in de vorm van geroosterd varkensvlees met aardappelen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Van varkensvlees Toegevoegd aan
  • 1 kg Aardappel Toegevoegd aan
  • 4 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • Verse rozemarijn Toegevoegd aan
  • olie Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • Versgemalen zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Snijd het varkensvlees in gelijkmatige stukken. Wrijf het vlees in met olie en bestrooi het met zout, peper en rozemarijn.

2. Stap

Schil de aardappelen en snijd ze in dezelfde grootte als het vlees.

3. Stap

Meng zowel het vlees als de aardappelen in een kom om alle ingrediënten te combineren.

4. Stap

Bereid een braadslee voor, giet er een beetje olie in en spreid het vlees en de aardappelen zo uit dat ze zich willekeurig vermengen.

5. Stap

Bak ongeveer anderhalf uur in een voorverwarmde oven op 200°C, of tot de aardappelen zacht en krokant zijn en het vlees goed gaar is.

6. Stap

Nadat je het varkensvlees uit de oven hebt gehaald, laat je het 5 minuten rusten voordat je het serveert. Dit is belangrijk om de sappen in het vlees te behouden.

7. Stap

Dit gerecht kan worden geserveerd met gebakken aardappelen of gemengd met gekookte aardappelen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten