Bron :: Pixabay : Faglork
Gestoofde ganzenbouten uit de oven
Ik ben dol op dit recept voor ganzenbouten in de oven, vooral in het koude seizoen. In dit geval worden de ganzenbouten langzaam en zachtjes geroosterd in de oven, waardoor ze bijzonder mals en sappig worden. Een echte traktatie voor het gehemelte en altijd een hoogtepunt op mijn menu.
Ingrediënten
- 4 Ganzenpoten
- 1 Ui
- 2 aaseter
- 2 Stalk selderij
- 4 teentjes knoflook
- 4 Takje Tijm
- zout
- Peper
- 100 ml Rode wijn (optioneel)
- 500 ml kippenbouillon
- 2 lepel plantaardige olie
Laatste folders
Procedure
Om de ganzenbouten te bereiden, verwarm je eerst de oven voor op 160 graden. Kruid ondertussen de ganzenbouten rondom met zout en peper. Ik raad aan om zeezout en versgemalen peper te gebruiken voor een intensere smaak.
Verhit de olie in een zware, ovenvaste pan en bak de ganzenbouten rondom tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Deze stap is belangrijk voor de vorming van een heerlijk korstje, dat een belangrijk deel van de smaak uitmaakt.
Haal de ganzenbouten uit de pan en fruit de groenten, knoflook en tijm. Dit is een goede basis voor de saus later.
Voeg eventueel de rode wijn toe en laat iets inkoken.
Doe de ganzenbouten terug in de pan en blus af met de kippenbouillon.
Dek de pan af met een deksel of aluminiumfolie en zet hem ongeveer 2,5 uur in de voorverwarmde oven. Draai de ganzenbouten gedurende deze tijd elke 30 minuten om.
Verwijder na deze kooktijd de folie en braad de ganzenbouten nog 30 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn.
De ganzenbouten zijn klaar om te serveren. Ze passen perfect bij aardappelknoedels en rode kool. Het perfecte kerstfeest!