ADVERTENTIE

Bron :: Ruslan Khmelevsky von Pexels

Granita al Limone met ananas - Siciliaanse keuken

Op een warme zomer een paar jaar geleden ontdekte ik Siciliaans graniet. Dit verfrissende ijs, traditioneel gemaakt met fruit, suiker en water, was precies wat ik nodig had toen het 30 graden was en de zon scheen. Ik nam het recept mee naar huis en verfijnde het geleidelijk aan naar mijn voorkeuren en smaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 groot Biologische citroenen Toegevoegd aan
  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 800 ml water Toegevoegd aan
  • 1 ananas Toegevoegd aan
  • Muntblaadjes om te garneren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

240 min.
1. Stap

Pers het sap uit de citroenen. Breng het water en de suiker in een brede pan op middelhoog vuur aan de kook. Laat de siroop ongeveer 5 minuten koken tot de suiker volledig is opgelost. Laat de siroop vervolgens afkoelen en voeg het versgeperste citroensap en de geschilde en in stukjes gesneden ananas toe. Pureer het mengsel met een staafmixer tot een gladde massa.

2. Stap

Giet het mengsel in een ondiepe kom die geschikt is voor de vriezer en zet de kom in de vriezer. Wacht 30 minuten en roer het mengsel dan om de 30 minuten goed door met een vork.

3. Stap

Deze stap is belangrijk voor de typische korrelige consistentie van de granita. Herhaal dit proces ongeveer 3-4 uur tot de granita een licht sorbetachtige consistentie heeft.

4. Stap

Serveer de granita in dessertschaaltjes met muntblaadjes.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten