ADVERTENTIE
![Wortel-broccolisoep Wortel-broccolisoep](https://eu.tastescdn.net/thumbor/NOVJKWUT-54M0enE0KD3V-UT7Kw=/1050x1050/filters:quality(65):brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/N0Sa0N1pgsmhCYw38k3l/4b428188343aacb6aa706712455f22.jpeg)
Bron :: RitaE from Pixabay
Wortel-broccolisoep
Dit is een gezonde en smakelijke soep vol vitaminen. Ik kook graag wortel-broccolisoep tijdens de koudere dagen.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 2 Stukken wortelen
- 1 stuk broccoli
- 1 stuk De Ui
- 2 Stukken teentjes knoflook
- 1 l Groentebouillon
- 2 theelepels zeezout
- 1 theelepel Zwarte peper
- 1 theelepel olijfolie
- 1 stukjes aardappel
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
40 min.
1. Stap
Schil en snijd de wortel, aardappel, broccoli en ui in kleinere stukjes. Pel de knoflook.
2. Stap
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gesneden ui en knoflook toe. Bak het tot het goudbruin is.
3. Stap
Voeg de gesneden broccoli, aardappel en wortel toe, zout en peper. Bak kort aan.
4. Stap
Giet de groenten met bouillon, voeg kruiden toe en kook op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
5. Stap
Als de groente zacht is, mix de soep tot een gladde massa.
6. Stap
Serveer de soep warm, bestrooid met kruiden naar keuze.