ADVERTENTIE

Bron :: Dmytro Skorina for Getty Images

Hete aperol

Als echte fan van de klassieke Aperol Spritz besloot ik een verwarmende en gezellige versie van deze cocktail te maken - de Hot Aperol. Na wat experimenteren en kleine aanpassingen heb ik uiteindelijk de perfecte balans gevonden tussen de bitterzoete smaak van Aperol en de warme, behaaglijke sensatie van warme dranken. Deze cocktail, die perfect is voor koelere avonden, zal zeker in de smaak vallen bij elke Aperol-liefhebber.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
2
  • 120 ml Aperol Toegevoegd aan
  • 200 ml Vers geperst sinaasappelsap Toegevoegd aan
  • 200 ml appelsap Toegevoegd aan
  • 2 Schijven Verse sinaasappels Toegevoegd aan
  • 4 Anjers Toegevoegd aan
  • 1 Kaneelstokje Toegevoegd aan
  • 2 Eetlepel Honing of agavesiroop Toegevoegd aan
  • Optioneel: sinaasappelschil en kaneelpoeder om te garneren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Om Hot Aperol te bereiden, giet je eerst de sinaasappelsap en appelsap in een kleine steelpan en verwarm je het geheel, maar breng het niet aan de kook. Ik raad aan het sap langzaam te verwarmen op een middelhoog vuur om alle smaken te behouden.

2. Stap

Voeg nu de sinaasappelschijfjes, kruidnagels en het kaneelstokje toe. Ik heb gemerkt dat het toevoegen van hele specerijen de smaak intens houdt en de drank visueel aantrekkelijk maakt.

3. Stap

Meng de Aperol en de honing of agavesiroop erdoor en laat nog eens 5 minuten trekken. Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt, want dan verandert de smaak van de Aperol.

4. Stap

Giet de gemengde drank na 5 minuten door een zeef in geprepareerde hittebestendige glazen om de kruiden te verwijderen. Ik heb geleerd dat een fijnmazig zeefje het beste werkt en zelfs de kleinste stukjes specerij helpt te verwijderen.

5. Stap

Serveer de Hot Aperol direct, gegarneerd met sinaasappelschil en een snufje kaneelpoeder. Het toevoegen van garnering is optioneel, maar ik heb gemerkt dat het extra smaak toevoegt en het drankje er nog aantrekkelijker laat uitzien.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten