ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: medamedia

Hoe maak je Perfect Gestoofd Varkensvlees

Gestoofd pulled pork is een comfortfoodklassieker die perfect is voor een familiediner, een cookout of een elegant feestje.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
7
  • 4 lb schouderham Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 3 teentjes Knoflook, fijngehakt Toegevoegd aan
  • 1 Grote ui, gesnipperd Toegevoegd aan
  • 2 kopjes Kippenbouillon Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van barbecuesaus Toegevoegd aan
  • 12 Kop Van appelciderazijn Toegevoegd aan
  • 14 Kop Van bruine suiker Toegevoegd aan
  • 2 eetlepel Van Worcestershire saus Toegevoegd aan
  • 2 theelepel Gerookt paprikapoeder Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

480 min.
1. Stap

Begin met het kruiden van de varkensschouder met zout en peper. Zorg ervoor dat je het royaal kruidt voor maximale smaak. Geloof me, op deze stap wil je niet beknibbelen.

2. Stap

Verhit je olijfolie in een grote Nederlandse oven of pan op middelhoog vuur. Voeg de schouderham toe aan de pan en schroei aan alle kanten dicht tot het een mooi bruin korstje heeft. Dit duurt ongeveer 15 minuten en komt de smaak zeer ten goede.

3. Stap

Haal daarna het varkensvlees uit de pan en zet het apart. Voeg nu de knoflook en ui toe aan de pan en bak tot ze zacht en licht goudbruin zijn. Dit duurt meestal ongeveer 5 minuten.

4. Stap

Nu is het tijd om het smoorvocht te bereiden. Doe de kippenbouillon, barbecuesaus, appelciderazijn, bruine suiker, Worcestershiresaus en gerookt paprikapoeder in de pan. Breng het mengsel aan de kook.

5. Stap

Doe het dichtgeschroeide varkensvlees terug in de pan en zorg ervoor dat het zoveel mogelijk bedekt is met het vocht. Vergeet niet dat gelijkmatig garen de sleutel is tot een zachter, sappiger pulled pork.

6. Stap

Dek de pan af en laat ongeveer 7-8 uur op laag vuur koken. Als het klaar is, moet het varkensvlees ongelooflijk mals zijn en kan het gemakkelijk met twee vorken uit elkaar worden getrokken.

7. Stap

Tot slot kun je voor het opdienen de kruiden aanpassen, indien nodig, en het versnipperde varkensvlees mengen met de saus die nog in de pan zit. Zo krijgt het vlees alle fantastische smaken van je stoofvocht.

Vergelijkbare recepten

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

Roofpot met gehakt rustiek feesteten

Onze familie kookt dit stevige recept voor roversstoofpot al generaties lang. Er gaat niets boven samenkomen met je dierbaren en genieten van deze heerlijke, vullende stoofpot. Ik heb het in de loop der jaren ontelbare keren gemaakt en het is altijd een hit, vooral in de koude wintermaanden. Kan ook buiten op een open vuur worden bereid.

Hartig goulash stoofpot recept

Goulash stoofpot is een gerecht dat we graag serveren in ons gezin. Ik heb het al ontelbare keren gemaakt en het is een gerecht dat vooral lekker is op koude winterdagen. Bevredigend rundvlees wordt gekookt met groenten en tomaten om een stevige soep te maken. Ook al duurt de bereiding langer, het resultaat is overtuigend qua smaak en textuur.

Klassieke Krokante Eendensteak Frites

Duck Steak Frites zet de typische Franse lekkernij van steak frites op zijn kop door de goede oude biefstuk te vervangen door de verfijning van eend.

"Portugese stoofpot "Caldo verde

Caldo Verde is een traditionele Portugese stoofpot die wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een traktatie voor de zintuigen. De krachtige smaken van boerenkool en chorizo worden aangevuld met de aardse goedheid van kastanjebruine aardappelen om een gerecht te maken dat zowel stevig als verkwikkend is.

Preisoep met gehakt - Comfort Food

Ik heb deze preisoep met gehakt al ontelbare keren gemaakt, omdat het een favoriet is bij mijn familie. Hij is heerlijk smaakvol, hartig en verwarmend - precies iets voor koude dagen. Maar hij smaakt ook heerlijk in de overgangsperiode of op iets koelere lentedagen.

Kippenvlees in gyros marinade

Alles van één bak, gebakken in de oven
Mis-Mas
Mis-Mas
Voorvertoning van recept Vleesballetjes in ui-appelsaus
Fotogalerij

Vleesballetjes in ui-appelsaus

Ik hou heel veel van dit recept vanwege zijn variabiliteit. Je kunt het combineren, hetzij zonder pasta met brood, of alleen pasta met saus, of balletjes met een andere bijgerecht. Oordeel zelf 😉

Vergelijkbare recepten

Rustiek stoofpotje van gehakt

Deze robuuste, stevige stoofpot is meer dan eens onze reddingslijn geweest op koude winterdagen. De frisheid van groenten en aardappelen in combinatie met de hartige smaak van gehakt zorgt voor een heerlijke combinatie. Voeg toast of vers stokbrood toe en de dag is gered. Elke lepel herinnert me aan de vele keren dat we dit gerecht met plezier en enthousiasme hebben bereid en geproefd.

Roofpot met gehakt rustiek feesteten

Onze familie kookt dit stevige recept voor roversstoofpot al generaties lang. Er gaat niets boven samenkomen met je dierbaren en genieten van deze heerlijke, vullende stoofpot. Ik heb het in de loop der jaren ontelbare keren gemaakt en het is altijd een hit, vooral in de koude wintermaanden. Kan ook buiten op een open vuur worden bereid.

Hartig goulash stoofpot recept

Goulash stoofpot is een gerecht dat we graag serveren in ons gezin. Ik heb het al ontelbare keren gemaakt en het is een gerecht dat vooral lekker is op koude winterdagen. Bevredigend rundvlees wordt gekookt met groenten en tomaten om een stevige soep te maken. Ook al duurt de bereiding langer, het resultaat is overtuigend qua smaak en textuur.

Klassieke Krokante Eendensteak Frites

Duck Steak Frites zet de typische Franse lekkernij van steak frites op zijn kop door de goede oude biefstuk te vervangen door de verfijning van eend.

"Portugese stoofpot "Caldo verde

Caldo Verde is een traditionele Portugese stoofpot die wordt gekenmerkt door zijn eenvoud en het gebruik van verse ingrediënten. Ik heb dit recept al vaak gemaakt en het is altijd een traktatie voor de zintuigen. De krachtige smaken van boerenkool en chorizo worden aangevuld met de aardse goedheid van kastanjebruine aardappelen om een gerecht te maken dat zowel stevig als verkwikkend is.

Preisoep met gehakt - Comfort Food

Ik heb deze preisoep met gehakt al ontelbare keren gemaakt, omdat het een favoriet is bij mijn familie. Hij is heerlijk smaakvol, hartig en verwarmend - precies iets voor koude dagen. Maar hij smaakt ook heerlijk in de overgangsperiode of op iets koelere lentedagen.

Kippenvlees in gyros marinade

Alles van één bak, gebakken in de oven
Mis-Mas
Mis-Mas
Voorvertoning van recept Vleesballetjes in ui-appelsaus
Fotogalerij

Vleesballetjes in ui-appelsaus

Ik hou heel veel van dit recept vanwege zijn variabiliteit. Je kunt het combineren, hetzij zonder pasta met brood, of alleen pasta met saus, of balletjes met een andere bijgerecht. Oordeel zelf 😉

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

172 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

755 recepten

Diner

699 recepten

Dessert

530 recepten

Gebak

191 recepten

Taarten

114 recepten

Vleesgerechten

367 recepten