ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: LAWJR

Crème brûlée met thermomix

Ik maak dit crème brûlée recept al jaren met mijn trouwe vriend, de Thermomix. Het resultaat is altijd consistent en heerlijk. De zachte, romige textuur, de knapperige karamelkorst en de eenvoudige maar klassieke smaken maken dit dessert tot een van mijn favorieten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 6 dooier Toegevoegd aan
  • 100 g Suiker en extra voor karameliseren Toegevoegd aan
  • Een vanillestokje Toegevoegd aan
  • 500 g Crème Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Om crème brulee te maken, doe je de eierdooiers en suiker in de Thermomix en mix je 20 seconden op snelheid 3. Ik heb gemerkt dat dit de perfecte instelling is om een glad, homogeen mengsel te krijgen.

2. Stap

Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap de zaadjes eruit. Voeg het vanillestokje en de zaadjes samen met de room toe aan de Thermomix. Stel de Thermomix in op 10 minuten, 80 graden en snelheid 2. Deze instelling geeft de room zijn volle vanillesmaak en mengt hem goed met de eidooiers en suiker.

3. Stap

Zodra het mengsel klaar is, verwijder je het vanillestokje. Verdeel het mengsel over vier crème brûlée vormpjes. Laat afkoelen en zet dan minstens twee uur (of een nacht) in de koelkast. Deze rusttijd is essentieel om de crème brûlée de perfecte consistentie te geven.

4. Stap

Bestrooi elke crème brûlée voor het serveren gelijkmatig met suiker en karameliseer met een bunsenbrander. Let op: houd de brander in beweging om te voorkomen dat de suiker aanbrandt totdat er een mooie gouden korst ontstaat. Laat de crème brûlée een paar minuten rusten tot de suikerkorst hard wordt voordat je hem serveert.

5. Stap

Geniet van deze heerlijke crème brûlée om een perfect diner af te ronden!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten