ADVERTENTIE

Bron :: Ira Taskova from Canva

Kipfilet met kerriesaus

Perfecte kipfilet met kerriesaus, met rijst als bijgerecht.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g kipfilet Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Grote ui Toegevoegd aan
  • 3 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Tomaten Toegevoegd aan
  • 1 Kop Griekse yoghurt Toegevoegd aan
  • 2 lepels Currykruiden Toegevoegd aan
  • Zout, gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 lepel Gehakte koriander Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Snijd de kipfilets in kleinere stukken. Zout, peper en laat rusten. Uit ervaring weet ik dat als je het vlees minstens 30 minuten marineert, het malser en lekkerder wordt.

2. Stap

Fruit de fijngesneden ui en knoflook in een koekenpan met een beetje olijfolie.

3. Stap

Voeg gehakte tomaten en currykruiden toe. Dit geeft de saus niet alleen een geweldige smaak, maar de tomaten helpen ook om het vlees sappig te houden.

4. Stap

Voeg de gemarineerde kip toe aan het mengsel en bak tot het vlees helemaal gaar is.

5. Stap

Voeg een klodder Griekse yoghurt toe om de scherpe smaak van de curry te verzachten. Roer alles door elkaar en laat ongeveer 15 minuten sudderen.

6. Stap

Voeg tot slot gehakte koriander toe voor een exotisch tintje en serveer.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten