ADVERTENTIE

Bron :: Alex Donin foodphotographer from Canva

Linzertaart

Kerst linzer cake, die gevuld is met jam.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 330 gram Gewoon meel Toegevoegd aan
  • 200 gram Boter Toegevoegd aan
  • 130 gram bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 2 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • Citroenzeste van citroen Toegevoegd aan
  • 1 stuk vanillesuiker Toegevoegd aan
  • Marmelade voor vulling Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Maak het deeg van de ingrediënten. Meng de bloem, boter, suiker, eieren, citroenrasp en vanillesuiker grondig en werk tot een deeg.

2. Stap

Rol op een bebloemde plank de boven- en onderkant van de cake uit. Leg de bodem in een ingevette vorm en besmeer met jam. Leg het bovenste deel van het deeg op de taart. Persoonlijk vind ik het leuk om de bovenkant van de taart in repen te verdelen en ze in een rastervorm te leggen.

3. Stap

Bak de Linzer cake in een voorverwarmde oven op 180°C tot hij goudkleurig is, ongeveer 20 minuten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten