ADVERTENTIE

Bron :: ALLEKO for iStockPhotos

Prei quiche vegetarisch recept

Ik ontdekte dit recept tijdens mijn zoektocht naar vleesvrije alternatieven. Je zult merken dat deze prei-quiche niet de hartige smaak mist van versies met vlees. Het is makkelijk te maken en ideaal voor een gezonde lunch of avondmaaltijd en gemakkelijk van tevoren klaar te maken. Daarom is dit recept al jaren een van mijn favorieten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 1 Zanddeeg (kant-en-klaar of zelfgemaakt gekocht) Toegevoegd aan
  • 2 groot Prei stengels Toegevoegd aan
  • 2 Knoflookteentjes (optioneel) Toegevoegd aan
  • 200 ml Crème Toegevoegd aan
  • 4 groot Eieren Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 200 g Geraspte Goudse of Emmentaler kaas Toegevoegd aan
  • 1 Tablespoon olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Om het prei-quicherecept te maken, verwarm je de oven voor op 200 graden (ventilatoroven 180 graden) en bekleed je een ronde quichevorm met het zanddeeg. Prik het deeg een paar keer in met een vork om te voorkomen dat het te veel rijst.

2. Stap

Was de prei en snijd in ringen. Hak de teentjes knoflook fijn als je ze wilt toevoegen - ze geven de quiche een sterke smaak. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de prei (en eventueel de knoflook) tot deze zacht is.

3. Stap

Klop de room en eieren los in een aparte kom en breng op smaak met zout en peper. Ik raad aan om eerst een klein beetje zout en peper te gebruiken en na het toevoegen van de kaas nog een keer te proeven om de smaak aan te passen als dat nodig is. Wees creatief met de kruiden - ik voeg soms een beetje nootmuskaat of tijm toe aan het eimengsel.

4. Stap

Roer de helft van de geraspte kaas door het eier- en roommengsel, voeg dan de prei toe en meng goed.

5. Stap

Verdeel het mengsel gelijkmatig over het korstdeeg in de vorm en bestrooi met de overgebleven kaas. Bak de quiche ongeveer 25 minuten of tot hij goudbruin is en de vulling is gezet.

6. Stap

Laat de vegetarische prei-quiche een paar minuten afkoelen voordat je hem uit het blik haalt - zo behoudt hij zijn vorm en is hij makkelijker te serveren.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

919 recepten

Pasta

117 recepten

Ontbijt

221 recepten

Laat ontbijt

186 recepten

Diner

854 recepten

Dessert

654 recepten

Gebak

205 recepten

Taarten

132 recepten

Vleesgerechten

437 recepten