Bron :: ivanmateev from Getty Images Signature
Tagliatelle met broccoli
Tagliatelle met broccoli is een van mijn lievelingsgerechten. Ik maak dit gerecht vaak als avondmaaltijd voor mijn gezin. Bovendien is het een vegetarisch en gezond gerecht, dus het zal zelfs de meest veeleisende fijnproevers aanspreken! Hoe de pasta en broccoli samen een harmonie van smaken creëren is echt onvergetelijk.
Ingrediënten
- 400 g tagliatelle
- 1 pcs Grote broccoli
- 3 tanden Knoflook
- 100 ml Olijfoliën
- 1⁄4 theelepels Zouten
- 1⁄4 theelepels Peper
- 100 g Parmezaanse kaas
Laatste folders
Procedure
Begin met het koken van de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vergeet niet dat de tagliatelle al dente moet zijn zodat ze niet te zacht worden wanneer je de saus toevoegt. Dit is de sleutel tot het succes van dit gerecht.
Kook ondertussen de broccoli met kokend water en verdeel in kleine roosjes. Ik raad aan om de broccoli niet in te kleine stukjes te snijden, omdat ze dan te zacht kunnen worden en hun smaak kunnen verliezen.
Doe 100 ml olijfolie in een koekenpan, voeg de geperste teentjes knoflook toe en bak een minuutje op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de knoflook niet te bruin wordt, want dan kan hij bitter worden.
Voeg de broccoliroosjes, verdeeld in roosjes, zout en peper toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de broccoli in de pan en roer voorzichtig. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en meng voorzichtig.
Serveer de tagliatelle met de broccoli warm. De sojaolie, knoflook en Parmezaanse kaas geven een geweldige smaak aan het geheel. Ik serveer dit gerecht vaak met vers knapperig brood om de smaken te garneren en nieuwe smaken toe te voegen. Probeer het eens, je zult er zeker van houden!