ADVERTENTIE

Bron :: ivanmateev from Getty Images Signature

Tagliatelle met broccoli

Tagliatelle met broccoli is een van mijn lievelingsgerechten. Ik maak dit gerecht vaak als avondmaaltijd voor mijn gezin. Bovendien is het een vegetarisch en gezond gerecht, dus het zal zelfs de meest veeleisende fijnproevers aanspreken! Hoe de pasta en broccoli samen een harmonie van smaken creëren is echt onvergetelijk.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 400 g tagliatelle Toegevoegd aan
  • 1 pcs Grote broccoli Toegevoegd aan
  • 3 tanden Knoflook Toegevoegd aan
  • 100 ml Olijfoliën Toegevoegd aan
  • 14 theelepels Zouten Toegevoegd aan
  • 14 theelepels Peper Toegevoegd aan
  • 100 g Parmezaanse kaas Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Begin met het koken van de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vergeet niet dat de tagliatelle al dente moet zijn zodat ze niet te zacht worden wanneer je de saus toevoegt. Dit is de sleutel tot het succes van dit gerecht.

2. Stap

Kook ondertussen de broccoli met kokend water en verdeel in kleine roosjes. Ik raad aan om de broccoli niet in te kleine stukjes te snijden, omdat ze dan te zacht kunnen worden en hun smaak kunnen verliezen.

3. Stap

Doe 100 ml olijfolie in een koekenpan, voeg de geperste teentjes knoflook toe en bak een minuutje op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de knoflook niet te bruin wordt, want dan kan hij bitter worden.

4. Stap

Voeg de broccoliroosjes, verdeeld in roosjes, zout en peper toe. Bak 5 minuten op middelhoog vuur.

5. Stap

Voeg de gekookte tagliatelle toe aan de broccoli in de pan en roer voorzichtig. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe en meng voorzichtig.

6. Stap

Serveer de tagliatelle met de broccoli warm. De sojaolie, knoflook en Parmezaanse kaas geven een geweldige smaak aan het geheel. Ik serveer dit gerecht vaak met vers knapperig brood om de smaken te garneren en nieuwe smaken toe te voegen. Probeer het eens, je zult er zeker van houden!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten