ADVERTENTIE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/SGh0xm_VNRXUQRwa2qV-/ea1bfcf365eea3070502f65f0cfa37.png)
Bron :: HK Fotografie for Adobe Stock
Kalkoenbovenbeen in de oven
Een sappige en heerlijk gearomatiseerde kalkoenbovenbeen, ideaal voor feestdagen of familiebijeenkomsten. Dit recept zal je betoveren met zijn unieke smaak en eenvoudige bereiding.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Kalkoen bovenbeen
- 1 Stuk Kalkoen bovenbeen
- 4 Tenen knoflook
- 2 lepel olijfolie
- 1 Knijpen zout
- 1 Knijpen Peper
Groentebijgerecht
- 4 Stuk Aardappelen
- 2 Stuk aaseter
- 1 Stuk Ui
- 1 Confederatie Peterselie
- 1 lepel boter
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
90 min.
1. Stap
Om de kalkoenbovenpoot voor te bereiden, verwarm je je oven voor op 180 graden.
2. Stap
Wrijf de kalkoenbout in met de gehakte knoflookteentjes, olijfolie, zout en peper.
3. Stap
Leg de kalkoenbout in een braadslee en rooster deze ongeveer 60 minuten lang in de oven.
4. Stap
Was ondertussen de groente, schil ze en snijd ze in hapklare stukjes.
5. Stap
Verhit boter in een pan en bak de groenten erin tot ze zacht zijn.
6. Stap
Serveer de kalkoenbouthot uit de oven met de groenten als bijgerecht.