ADVERTENTIE

Bron :: hanbr from Getty Images

Varkenshaas met pepersaus

Dit gerecht is een klassieker uit de Tsjechische keuken die nooit moe wordt en altijd in de smaak valt. De bereiding is iets veeleisender, maar het resultaat is het waard. De pepersaus geeft het vlees de juiste smaak en de ossenhaas wordt er heerlijk sappig door.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 stukjes Varkenshaasjes Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Boter Toegevoegd aan
  • zout Toegevoegd aan
  • Gemalen peper Toegevoegd aan
  • 1 Lepels Meel Toegevoegd aan
  • 12 l Runderbouillon Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Gladde mosterd Toegevoegd aan
  • 150 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Groene peper Toegevoegd aan
  • 2 Lepels brandy Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Begin met het schoonmaken, zouten en aan beide kanten peperen van de varkenshaasjes. Houd in gedachten dat zout en peper de sleutel zijn tot de heerlijke smaak van het vlees, dus beknibbel er niet op.

2. Stap

Smelt de boter in een pan en schroei het vlees aan beide kanten dicht.

3. Stap

Als het vlees mooi bruin is, haal je het uit de pan en zet je het apart. Voeg de bloem toe aan de pan waarin het vlees bruin was en roer tot een lichte roux.

4. Stap

Giet dan geleidelijk de bouillon erbij en roer zodat de saus niet stremt. Vergeet niet een beetje mosterd toe te voegen voor een pittige smaak.

5. Stap

Roer er dan de kookroom, groene peper en cognac door. De saus kan ook op smaak worden gebracht met zout en peper.

6. Stap

Doe het vlees terug in de saus en laat het ongeveer 10 - 15 minuten sudderen op een laag vuurtje om het vlees de smaken van de saus te laten opnemen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten