ADVERTENTIE

Bron :: Amalje for iStockPhotos

Hoe maak je gekonfijte gember?

Gekonfijte gember is een van mijn absolute lievelingsrecepten. Het resultaat is een heerlijk zoet en pittig tussendoortje dat ook nog eens goed is voor je spijsvertering. Het is helemaal zelfgemaakt en smaakt veel beter dan de versie uit de winkel. Het is heel makkelijk te maken, je hebt alleen een beetje geduld en tijd nodig.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g verse gember Toegevoegd aan
  • 400 g suiker Toegevoegd aan
  • 500 ml water Toegevoegd aan
  • Kristalsuiker om te bestrooien Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

80 min.
1. Stap

Om je eigen gekonfijte gember te maken, schil je eerst de gember. Je kunt de schil er gemakkelijk afschrapen met een theelepel zonder veel gember te verspillen. Snijd de gember vervolgens in dunne plakjes.

2. Stap

Doe de gember in een middelgrote steelpan, voeg het water toe en breng het aan de kook. Laat de gember vervolgens ongeveer 30 minuten sudderen op een laag vuurtje of tot hij zacht is.

3. Stap

Wees voorzichtig als je het water afgiet, het is erg heet. Maar probeer ook wat van de gemberbouillon te bewaren, het kan dienen als basis voor een heerlijke thee.

4. Stap

Voeg de suiker toe aan de pan en meng met de gember. Laat het mengsel op een middelhoog vuur koken tot de suiker een siroop vormt. Dit kan ongeveer 20-30 minuten duren.

5. Stap

Leg nu de gemberplakjes afzonderlijk op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi ze met de kristalsuiker.

6. Stap

Laat de gekonfijte gember afkoelen en drogen. Dit kan een paar uur of zelfs een nacht duren. Hoe langer de gember droogt, hoe knapperiger hij wordt.

7. Stap

Je kunt je gekonfijte gember zo eten, gebruiken in cakes en muffins of toevoegen aan thee of cocktails. Veel plezier met uitproberen!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten