ADVERTENTIE

Bron :: FB: Bezva recepty

Appels in beslag

Appels in beslag zijn mijn favoriete herfstdessert. Hun prachtige aroma dat zich tijdens het bakken door het hele appartement verspreidt, brengt me gegarandeerd elke keer weer naar de keuken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 stukjes Appels Toegevoegd aan
  • 1 mok Meel Toegevoegd aan
  • 12 mok Melk Toegevoegd aan
  • 2 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Plantaardige olie Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Suiker Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 1 Lepel Vanille-extract Toegevoegd aan
  • Poedersuiker om te bestrooien Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Klop de eieren met de suiker schuimig. Voeg dan de melk, bloem, olie, zout en vanille-extract toe en klop tot een glad beslag. Laat het staan terwijl je de appels bereidt. Het rustende beslag moet iets dunner zijn dan pannenkoekenbeslag.

2. Stap

Was de appels, schil ze en hol het midden uit met de pitten, maar niet helemaal tot de bodem. Als je snijders in verschillende maten hebt, gebruik dan de punt van de grootste snijder om een gat te maken en hol het midden uit met een lepel.

3. Stap

Doop elke appel van binnen en buiten in het voorbereide deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Stap

Bak ze ongeveer 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C, of tot het deeg goudkleurig begint te worden en de appels zacht zijn.

5. Stap

Laat de appels kort afkoelen en bestrooi ze dan met poedersuiker.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten