ADVERTENTIE

Bron :: rimmabondarenko from Canva

De beste kerstpunch

Recept voor de beste kerstpunch die ik elk jaar kook.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 1 fles Rode wijn Toegevoegd aan
  • 1 Kop Sinaasappelsap Toegevoegd aan
  • 200 ml brandy Toegevoegd aan
  • 100 g Bruine suiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk oranje Toegevoegd aan
  • 1 stuk citroen Toegevoegd aan
  • 2 stuk Kaneel Toegevoegd aan
  • 5 stuk Kruidnagels Toegevoegd aan
  • Een stukje nootmuskaat Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Giet eerst een fles rode wijn in een grote pan. Voeg sinaasappelsap toe aan de pan en kook op middelhoog vuur.

2. Stap

Als je van zoete drankjes houdt, voeg dan meer sap toe. Giet er brandewijn bij en strooi er bruine suiker over. Ik gebruik liever brandy voor dit recept omdat het een unieke diepe smaak en aroma aan de punch toevoegt.

3. Stap

Voeg de stukjes sinaasappel en citroen toe aan de pan. Het is belangrijk om ook de schil toe te voegen, want die geeft de punch de nodige bitterheid die de zoetheid perfect in evenwicht brengt. Voeg de kaneel, kruidnagel en nootmuskaat toe. Wees niet bang om met veel specerijen te experimenteren, maar vergeet niet dat nootmuskaat vrij sterk is, dus een klein beetje is voldoende.

4. Stap

Laat de punch ongeveer 15 - 20 minuten op een laag vuurtje koken. Het is belangrijk om het langzaam te laten koken zodat alle smaken en aroma's zich mooi mengen.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten