ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: pepperlola

Eenvoudige Mosterd Gekookte Eieren

De pittigheid van mosterd gemengd met de rijkdom van gekookte eieren is niets minder dan culinaire magie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Grote eieren Toegevoegd aan
  • 14 Kop Van mosterd Toegevoegd aan
  • Zout naar smaak Toegevoegd aan
  • Een beetje kurkumapoeder voor de kleur Toegevoegd aan
  • Een snufje gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • Verse peterselie voor garnering Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

Begin met het koken van de eieren, een essentiële stap die het beste werkt met verse eieren die op kamertemperatuur zijn. Door een snufje zout aan het kokende water toe te voegen voorkom je dat de eieren barsten, een handig trucje dat ik tijdens mijn culinaire reis heb geleerd.

2. Stap

Pel de gekookte eieren en zet ze even apart. Pak een middelgrote mengkom en combineer de mosterd, zout, kurkuma en zwarte peper. Roer het goed door om te zorgen voor een homogeen mengsel, het versterken van die gemengde smaken is wonderlijk, een tip uit eigen ervaring!

3. Stap

Bestrijk nu elk ei grondig met het mosterdmengsel. Neem hier je tijd voor, want je wilt ervoor zorgen dat elke centimeter van het ei royaal bedekt is, wat een extra mosterdachtige kick geeft.

4. Stap

Hier is een essentieel trucje! Laat de gecoate eieren ongeveer 10-15 minuten zitten. Zo kan de smaak van de mosterd in de eieren trekken, waardoor ze nog pittiger worden.

5. Stap

Om te serveren snijd je de eieren doormidden en garneer je ze met verse peterselie, een vleugje elegantie uit mijn talloze keukenavonturen. Geniet ervan als voorgerecht of combineer het met een salade voor een lichte lunch.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten