ADVERTENTIE

Bron :: zi3000 from Getty Images Pro

Gebakken gevulde paprika's met ham en kaas

Eenvoudig gebakken gevulde paprika's met ham en kaas die je als avondeten kunt klaarmaken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 7 stuk Grote paprika's Toegevoegd aan
  • 400 g Hammen Toegevoegd aan
  • 400 g Kaas Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
  • 3 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 300 g Rijst Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Kook eerst de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maar ik raad aan om het korter te koken.

2. Stap

Was ondertussen de paprika's, scheid de bovenkant met de steel en verwijder het klokhuis. Laat een gat in de paprika dat groot genoeg is om hem gemakkelijk te kunnen vullen.

3. Stap

Snijd de ham en kaas in kleine stukjes. Meng vervolgens in een kom de ham, kaas, gekookte rijst, geperste knoflook, zout en peper. Dit mengsel zorgt ervoor dat de paprika's een sterkere smaak krijgen tijdens het roosteren.

4. Stap

Vul vervolgens elke paprika met het voorbereide mengsel en leg het in een ingevette ovenschaal.

5. Stap

Giet olijfolie over de paprika's. Het geeft de paprika's een geweldige smaak en een mooie gouden kleur.

6. Stap

Bak ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Controleer of de paprika's zacht zijn en of de vulling niet te droog is.

7. Stap

Serveer de afgewerkte paprika's terwijl ze nog warm zijn.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten