ADVERTENTIE

Bron :: HandmadePictures from Getty Images

Gekookte eierlikeur

Ik ben dol op zoete likeuren en de kerstvakantie is de perfecte tijd om ze te maken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 8 stuk Eidooiers Toegevoegd aan
  • 1 stuk vanillestokje Toegevoegd aan
  • 500 ml Volle melk Toegevoegd aan
  • 200 g Suiker Toegevoegd aan
  • 200 ml Rum Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Scheid eerst de eidooiers van de eiwitten en doe ze in een kom. Klop vervolgens de eierdooiers met de suiker tot een gladde massa. Breng vervolgens de melk aan de kook in een steelpan met het geschraapte bedje van het vanillestokje en een snufje zout.

2. Stap

Giet de gekookte melk langzaam en onder voortdurend roeren in de kom met de eidooiers en suiker. Deze stap is belangrijk als je niet wilt eindigen met een omelet van eieren in plaats van een fijne likeur.

3. Stap

Doe alles nog een keer over in de steelpan en verwarm op laag vuur, onder voortdurend roeren, ongeveer 15 minuten tot het mengsel dikker wordt.

4. Stap

Laat de likeur afkoelen (je hoeft hem niet door een zeef te halen als je goed hebt geroerd). Giet dan de rum erbij, roer tot het gecombineerd is en giet het in een glazen fles. Koel de likeur minstens 4 uur in de koelkast voor het serveren.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten