ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : Kaheig

Glüh Lillet winterdrank

Glüh Lillet is een geweldig geheim wapen voor koude dagen. Als je de heerlijke Lillet Blanc nog nooit hebt geprobeerd, is dit recept de perfecte introductie. Dit warme, troostende drankje met kruidige en fruitige noten is een absolute favoriet in mijn familie sinds we het voor het eerst maakten op een koude avond. De evenwichtige mix van zoete en bittere smaken is gewoonweg onweerstaanbaar.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 ml Lillet Blanc Toegevoegd aan
  • 250 ml appelsap Toegevoegd aan
  • 2 Kaneelstokjes Toegevoegd aan
  • 4 Anjers Toegevoegd aan
  • 1 Biologische sinaasappel Toegevoegd aan
  • 1 Biologische citroen Toegevoegd aan
  • 4 lepel Honing Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Om de Glühwein Lillet te bereiden giet je de Lillet Blanc samen met het appelsap in een middelgrote steelpan en verwarm je de vloeistof op middelhoog vuur. Zorg ervoor dat de Lillet niet kookt om het alcoholgehalte te behouden.

2. Stap

Voeg nu de kaneelstokjes en kruidnagels toe. Ik experimenteer graag met specerijen en voeg wat meer kaneel toe voor een nog rijkere smaak.

3. Stap

Was de sinaasappel en citroen grondig en snijd in plakjes. Voeg de schijfjes toe aan de pot. De citrusvruchten geven de drank een lekkere wrange toets en ronden het algehele smaakprofiel af.

4. Stap

Voeg tot slot de honing toe en roer goed tot deze volledig is opgelost. Als je je drankje liever wat zoeter hebt, aarzel dan niet om een extra lepel honing toe te voegen.

5. Stap

Laat je drankje ongeveer 10 minuten sudderen zodat de smaken zich volledig kunnen ontwikkelen. Giet dan door een zeef in een mok en geniet meteen van de Glüh-Lillet - net als op de kerstmarkt!

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten