ADVERTENTIE

Bron :: NoirChocolate from Getty Images

Glutenvrije maanzaadtaart

Recept voor een heerlijke glutenvrije maanzaadtaart met mascarpone.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Deeg:

  • 320 g Maanzaad massa Toegevoegd aan
  • 120 g Zoete gecondenseerde melk Toegevoegd aan
  • 6 stuk Eiwitten Toegevoegd aan
  • 250 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 220 g Amandelmeel Toegevoegd aan
  • 80 g Boter Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 1 en Bakpoeder Toegevoegd aan

Vulling:

  • 1500 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 100 g Fijne kwark Toegevoegd aan
  • 25 g Rietsuiker Toegevoegd aan
  • 12 stuk citroensap Toegevoegd aan
  • jam Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Laat de eiwitten afkoelen tot kamertemperatuur en klop ze dan stijf met een snufje zout.

2. Stap

Doe de boter, poedersuiker, gecondenseerde melk en maanzaad in een kom en mix tot een glad mengsel. Het is belangrijk dat alle ingrediënten dezelfde temperatuur hebben.

3. Stap

Meng het amandelmeel met het bakpoeder en voeg dit toe aan het maanzaadmengsel.

4. Stap

Spatel tot slot de eiwitten voorzichtig door het maanzaadmengsel.

5. Stap

Doe het deeg in de taartvorm en bak het in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 40 minuten, of tot de bovenkant stevig en goudbruin is.

6. Stap

Laat de cake na het bakken afkoelen en snijd hem doormidden.

7. Stap

Verdeel de jam en mascarponevulling over de schelpen.

8. Stap

Meng in een kom de mascarpone met cottage cheese, suiker en citroensap.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten