ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: RitaE

Heerlijke Kip en Rijst Casserole

Deze Kip en Rijst Casserole heeft de charme van een troostende huisgemaakte maaltijd. De balans van romige, hartige en smaakvolle componenten in dit gerecht is wat het zo speciaal maakt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 112 Ponden Kippenborsten zonder bot en vel Toegevoegd aan
  • 1 Kop Langkorrelige witte rijst (ongekookt) Toegevoegd aan
  • 1 ingeblikt Crème van champignonsoep Toegevoegd aan
  • 1 ingeblikt Crème van kippensoep Toegevoegd aan
  • 112 blikken Water (met behulp van soepblik) Toegevoegd aan
  • 1 pakket Van uiensoepmix Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • Gehakte verse peterselie voor garnering (optioneel) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van je oven op 325 F. Ik geef de voorkeur aan een iets lagere temperatuur voor een langere bereidingstijd omdat dit ervoor zorgt dat de kip door en door gaar wordt zonder droog te worden.

2. Stap

Neem een 13x9 inch ovenschaal en verdeel de ongekookte rijst gelijkmatig over de bodem. Ik heb gemerkt dat een schaal van deze grootte de optimale verhouding tussen rijst en saus oplevert.

3. Stap

Kruid de kipfilets aan beide kanten met zout en peper en leg ze boven de rijstlaag. Onthoud dat de kip zijn smaak behoudt als je hem vlak voor het koken kruidt.

4. Stap

Giet in een aparte kom de crème van champignonsoep, crème van kippensoep, water en uiensoepmix. Meng dit goed tot het gecombineerd is. Dit soepmengsel voegt niet alleen een enorme smaak toe, maar helpt de rijst ook om perfect gaar en romig te worden.

5. Stap

Giet dit soepmengsel gelijkmatig over de kip en rijst in de ovenschaal. Zorg ervoor dat alles volledig bedekt is. Dit is het deel waar de magie gebeurt als de smaken zich vermengen tijdens het bakken, waardoor de smaak van het gerecht verder wordt verrijkt.

6. Stap

Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet hem ongeveer 1 uur en 45 minuten in de oven. Aluminiumfolie helpt bij het gelijkmatig verdelen van de warmte en voorkomt dat de bovenkant te gaar wordt terwijl de binnenkant nog gaar is.

7. Stap

Laat de ovenschaal na het bakken ongeveer 10 minuten staan. En voila! Je Kip-rijstschotel is klaar om opgediend te worden. Garneer met verse peterselie voor die frisse toets en om kleur toe te voegen. Dit is optioneel, maar ik vind het er altijd mooier uitzien.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Gebak

194 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Taarten

115 recepten