ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : Azlin

Indiase paneer kaas zelfgemaakt

Ik maak al jaren mijn eigen paneer kaas. Dit is een eenvoudig recept dat geen speciale ingrediënten of apparatuur vereist. Na verloop van tijd heb ik geleerd dat de sleutel tot succes de warmtegraad en de rusttijd is. Ik gebruik deze kaas graag in verschillende Indiase gerechten zoals paneer tikka masala en palak paneer, maar hij kan ook op zichzelf worden gegeten of worden gebruikt in sandwiches.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 2 l volle melk Toegevoegd aan
  • 4 Tablespoon citroensap Toegevoegd aan
  • Zout en peper om op smaak te brengen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Om Indiase paneer kaas te maken, giet je eerst de melk in een grote, zware steelpan en breng je het op middelhoog vuur aan de kook. Roer gedurende deze tijd om ervoor te zorgen dat de melk niet aanbrandt op de bodem.

2. Stap

Zodra de melk begint te koken, zet je het vuur laag. Voeg langzaam en voorzichtig roerend het citroensap toe. Mijn ervaring is dat de kaas beter geleert als het sap langzaam en al roerend wordt toegevoegd.

3. Stap

Laat het mengsel ongeveer 10-15 minuten rusten tot de wei (de groenachtige vloeistof) en de paneer (de witte klontjes) zich scheiden.

4. Stap

Bekleed een zeef met een schone keukendoek en plaats deze boven een grote kom. Giet het mengsel langzaam in de zeef bekleed met de doek om de wei te scheiden. Ik heb dit proces vaak voorzichtig gedaan om ervoor te zorgen dat ik zoveel mogelijk kaas overhoud.

5. Stap

Als al het vocht is weggelopen, wikkel je de doek om de kaas en leg je er een zwaar voorwerp op om het resterende sap eruit te knijpen. Laat de kaas ongeveer 1-2 uur rusten.

6. Stap

Haal de Indiase paneer kaas uit de doek nadat het heeft gerust. Bestrooi de verse kaas tot slot met zout en peper en gebruik hem opnieuw.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

838 recepten

Diner

773 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

406 recepten

Pasta

111 recepten