ADVERTENTIE

Bron :: netrun78 for iStockPhotos

Italiaans kerstgebak Pandoro

Dit recept voor de Italiaanse klassieker Pandoro is een van mijn favoriete kerstrecepten. Het geurige gistdeeg en de zoete poedersuiker "sneeuwdeken" creëren warmte en gezelligheid in elke keuken en toveren een glimlach op de gezichten van mijn familie. Dus pak je kom deeg en laten we samen de magische feestdagen vieren met deze heerlijke taart.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 500 g Tarwebloem (plus een beetje meer voor het werkvlak) Toegevoegd aan
  • 200 g Suiker Toegevoegd aan
  • 200 g verzachte boter Toegevoegd aan
  • 7 Eigeel Toegevoegd aan
  • 20 g gist Toegevoegd aan
  • 100 ml melk Toegevoegd aan
  • 1 vanillestokje Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • bloemsuiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

100 min.
1. Stap

Om de Italiaanse "Pandoro" te bakken, beginnen we met het startdeeg. Los hiervoor de gist op in lauwe melk en meng het met 150 g tarwemeel. Het resulterende deeg moet nu worden afgedekt en ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plaats.

2. Stap

Zodra het deeg mooi gerezen is, voeg je de resterende 350g bloem toe. Voeg 100 g suiker, 100 g boter, 1 eierdooier en de zaadjes uit het vanillestokje toe en kneed alles tot een glad deeg. Dek opnieuw af en laat 2 uur rijzen op een warme plaats.

3. Stap

Nu hebben we tijd om de resterende boter met 100 g suiker en 6 eidooiers te kloppen tot het mengsel luchtig en egaal is.

4. Stap

Zodra ons deeg mooi gerezen is, kneden we het boter-ei-suikermengsel erdoor. Deze stap vereist geduld en kracht, want het mengsel is erg plakkerig, dus geef niet op!

5. Stap

Doe dan het afgewerkte deeg in een beboterde pandorovorm, dek af en laat nog 1 uur rijzen. Het is belangrijk dat de vorm niet te vol is, want het deeg zal nog rijzen.

6. Stap

Bak het deeg nu ongeveer 40 minuten op 180 graden. Vergeet niet te testen met een satéprikker!

7. Stap

Bestrooi de "Pandoro" na het afkoelen met poedersuiker en serveer.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten