ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: jereskok

Italiaanse kalfsvlees-tonijn-kapperssaus Vitello Tonato

Vitello Tonnato is een heerlijk kalfsgerecht overgoten met een romige tonijn-kappersaus die het uniek maakt en onmogelijk te weerstaan.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 800 g Kalfsgebraad (gelijk) Toegevoegd aan
  • 1 Ui (geschild en gehalveerd) Toegevoegd aan
  • 1 Wortel (geschild en gehalveerd) Toegevoegd aan
  • 1 steel Bleekselderij (gehalveerd) Toegevoegd aan
  • Zout en peper, naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 ingeblikt Tonijn in olie Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Kappertjes (uitgelekt) Toegevoegd aan
  • 1 Ansjovisfilet Toegevoegd aan
  • Sap van een citroen Toegevoegd aan
  • 34 Kop mayonaise Toegevoegd aan
  • Bloem voor alle doeleinden, om te baggeren Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

210 min.
1. Stap

Kruid het kalfsgebraad grondig met zout en peper en wentel het in bloem tot het een gelijkmatige laag heeft. Deze stap is cruciaal omdat het helpt om het kalfsvlees goed dicht te schroeien, wat de algehele smaak van het gerecht ten goede komt.

2. Stap

Doe het kalfsgebraad in een grote pan met ui, wortel en selderij. Voeg genoeg water toe om het kalfsvlees voor tweederde te bedekken. Breng het geheel op laag vuur aan de kook, dek de pan gedeeltelijk af en laat het 3 uur koken.

3. Stap

Zodra het kalfsvlees gaar is, haal je het uit de bouillon en laat je het volledig afkoelen. Ik laat het meestal een nacht afkoelen in de koelkast, dat helpt om het kalfsvlees dun te snijden, wat essentieel is voor dit gerecht.

4. Stap

Doe voor de saus de tonijn, kappertjes, ansjovis, citroensap en mayonaise in een blender. Pulseer tot een gladde saus. Proef de saus in dit stadium, je kunt de smaken aanpassen als dat nodig is. Hij moet pittig, umami en romig zijn.

5. Stap

Snijd het kalfsvlees in dunne plakjes en schik het op een schaal, giet er dan de tonijnsaus over. Laat minstens een uur rusten voor je het serveert. Zo smelten de smaken samen voor een onvergetelijke smaak.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

178 recepten

Vleesgerechten

376 recepten

Laat ontbijt

156 recepten

Middagmaal

770 recepten

Diner

716 recepten

Dessert

541 recepten

Gebak

194 recepten

Taarten

115 recepten