ADVERTENTIE

Bron :: etorres69 from Getty Images

Kerstchocolade panettone cake

Traditionele Italiaanse chocolade kerst panettone cake. Het duurt iets langer om te bereiden vanwege het rijzen, maar het resultaat is het waard.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 500 g Meel Toegevoegd aan
  • 100 g Van kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 150 g Boter Toegevoegd aan
  • 200 ml Melk Toegevoegd aan
  • 50 g gist Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 200 g Chocolade Toegevoegd aan
  • 2 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 100 g Gemalen noten Toegevoegd aan
  • Snufje kardemom Toegevoegd aan
  • 12 lepels Kaneel Toegevoegd aan
  • Citroenschil Toegevoegd aan
  • Sinaasappelschil Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

4 min.
1. Stap

Maak eerst de zuurdesem starter. Voeg gist, 1 eetlepel suiker en een snufje bloem toe aan de melk. Meng goed en laat 10 minuten rijzen.

2. Stap

Doe de bloem in een grote kom, voeg de zuurdesem starter, resterende suiker, gesmolten boter, eieren, geraspte citroen en sinaasappelschil, kardemom en kaneel toe. Meng het mengsel en kneed het deeg. Ook al lijkt het deeg plakkerig, geen paniek. Zet het na enige tijd opzij en laat het ongeveer een uur rijzen tot het is aangekomen.

3. Stap

Hak ondertussen de chocolade en noten in kleine stukjes. Voeg de chocolade en noten toe aan het beslag en kneed opnieuw.

4. Stap

Doe het deeg in de panettonevorm en laat ongeveer 30 minuten rijzen.

5. Stap

Bak 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

557 recepten

Taarten

116 recepten

Vleesgerechten

386 recepten