ADVERTENTIE

Bron :: chas53 for iStockPhotos

Kindvriendelijke pindakaaskoekjes snel te bereiden

Pindakaaskoekjes zijn mijn absolute lievelingseten en ik heb ze al ontelbare keren gemaakt. Ze zijn supermakkelijk te maken en het beste is dat je maar een paar simpele ingrediënten nodig hebt. Elke hap belooft de rijke smaak van pindakaas en de koekjes zijn zo knapperig dat je ze gewoon niet kunt weerstaan. Ze zijn een perfect tussendoortje voor elk moment van de dag en kinderen zijn er ook dol op!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
20
  • 125 g Boter (kamertemperatuur) Toegevoegd aan
  • 200 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • 200 g pindaroom Toegevoegd aan
  • 200 g Meel Toegevoegd aan
  • 1 TL bakpoeder Toegevoegd aan
  • Een snufje zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

35 min.
1. Stap

Om de pindakaaskoekjes te bakken, bereid je eerst de oven voor. Deze moet worden voorverwarmd op 180 °C. Ik raad altijd aan om de bakplaat te bekleden met bakpapier, omdat het dan achteraf veel makkelijker schoon te maken is.

2. Stap

Meng in een kom de boter met de suiker tot een romig mengsel. Dit werkt vooral goed als de boter op kamertemperatuur is, omdat het dan makkelijker te mengen is.

3. Stap

In de volgende stap voeg je het ei toe en meng je alles goed door elkaar. Dit is het perfecte moment om de pindakaas toe te voegen.

4. Stap

Meng in een aparte kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan het pindakaasmengsel en roer goed door.

5. Stap

Vorm nu kleine balletjes van het deeg, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje plat. Hier is een kleine tip: laat genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze zullen tijdens het bakken uit elkaar vallen.

6. Stap

Bak de pindakaaskoekjes ongeveer 10-12 minuten of tot ze goudbruin zijn. Laat de koekjes na het bakken ongeveer 5-10 minuten afkoelen op de bakplaat voordat je ze op een rooster legt om helemaal af te koelen.

7. Stap

Ik beloof je, deze koekjes zijn zo lekker dat ze niet lang goed blijven. Geniet van de smaak van zelfgemaakte pindakaaskoekjes!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten