ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Klassieke cocktail met verse Margarita

Er gaat niets boven het proeven van een klassieke Margarita cocktail op een warme, zonnige dag.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 2 oz Van kwaliteitstequila Toegevoegd aan
  • 1 oz Vers limoensap Toegevoegd aan
  • 1 oz Sinaasappellikeur (zoals Cointreau of Triple Sec) Toegevoegd aan
  • Een theelepel agavesiroop (optioneel, voor de zoetheid) Toegevoegd aan
  • Zout voor de rand Toegevoegd aan
  • Wigje limoen, voor garnering Toegevoegd aan
  • Ijsblokjes Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

5 min.
1. Stap

Begin met het zouten van de rand van je glas. Wrijf eerst een limoenpartje rond de rand om hem nat te maken. Dompel de rand vervolgens in een ondiep bord gevuld met zout. Dit geeft het drankje niet alleen een charmante visuele aantrekkingskracht, maar voegt ook een smaakcontrast toe.

2. Stap

Nadat je je glas hebt klaargezet, is het tijd om te gaan mixen. Vergeet niet om de ingrediënten altijd te combineren in een shaker gevuld met ijs. Ik heb op de harde manier geleerd dat schudden niet alleen de drank koelt, maar ook helpt om de ingrediënten perfect te mengen.

3. Stap

Giet de tequila, het verse limoensap, de sinaasappellikeur en de agavesiroop in de shaker. De laatste tijd gebruik ik agavesiroop in plaats van suiker. Het versterkt niet alleen de smaak maar balanceert ook de zure tonen van de limoen.

4. Stap

Schud krachtig gedurende ongeveer 10 tot 15 seconden. In de loop der jaren heb ik ontdekt dat dit de optimale tijd is om alle smaken goed te combineren en het mengsel te koelen.

5. Stap

Zeef de cocktail in het glas en garneer met een partje limoen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten