Bron :: Nataliia Sirobaba from Getty Images
Kokoslikeur
Ik heb deze geweldige likeur ontelbare keren gemaakt voor familiebijeenkomsten, feestjes met vrienden of gewoon voor de lol.
Ingrediënten
- 1 l Cognac of wodka
- 200 g Suikerkristal
- 1 l Koemelk
- 200 ml Kokosmelk
- 1 stuk vanillestokje
Laatste folders
Procedure
Zorg van tevoren voor een schone en droge glaszak met een inhoud van 1 liter.
Voeg aan een liter cognac of wodka 200 g kristalsuiker toe en roer tot de suiker is opgelost. Je hoeft geen dure alcohol te gebruiken, zelfs zo'n gewone wodka zal de kokoslikeur een perfecte smaak geven.
Giet er 1 liter melk en 200 ml kokosmelk bij.
Splits het vanillestokje en schraap de zaadjes eruit. Voeg de zaadjes en het stokje toe aan de likeur. Het vanillestokje geeft de likeur een subtiele vanillesmaak.
Roer door en laat twee weken op een koele plaats staan. Roer af en toe tijdens het rijpen. Twee weken is de optimale tijd om te rijpen zodat de smaken zich volledig kunnen ontwikkelen en samensmelten met de andere ingrediënten.
Na het rijpen zeef je het door een doek en giet je het in schone flessen. En niets houdt je kokoslikeur tegen om te schitteren.