ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : RitaE

Krokante eendenbout met rode wijnsaus

Ik kan me geen gezelligere zondagmiddag voorstellen dan genieten van een goed boek in de keuken met de geur van stovende eendenpoten. Ik heb vooral genoten van dit recept - de poten waren ongelooflijk mals en de huid krokant. Samen met de heerlijke rode wijnsaus een echte traktatie. En niet te vergeten de lichte zoetheid van de appel, die zorgt voor een perfecte balans met de smaak van de eendenbouten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Eendenpoten Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 2 Takje Verse rozemarijn Toegevoegd aan
  • 4 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 2 gesneden Uien Toegevoegd aan
  • 2 Medium aaseter Toegevoegd aan
  • 2 Appel Toegevoegd aan
  • 500 ml rode wijn Toegevoegd aan
  • 500 ml Pluimveebestand Toegevoegd aan
  • 2 lepel Honing Toegevoegd aan
  • 2 lepel olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm je oven voor op 160 graden. Als eerste stap en tip uit mijn ervaring: verwijder het overtollige vel en vet van de eendenpoten. Dit zorgt later voor een perfect krokant vel. Zout en peper de poten royaal.

2. Stap

Verhit de olijfolie in een braadslee. Voeg de eendenbouten toe en bak ze tot ze mooi bruin zijn. Deze Maillard-reactie zorgt voor een intense smaak en mag nooit worden overgeslagen.

3. Stap

Verwijder nu de eendenbouten en zet apart. Bak de wortels en uien in dezelfde braadslede tot ze beginnen te kleuren. Voeg de knoflooktenen en rozemarijn toe en bak kort mee.

4. Stap

Doe nu de eendenpoten met de groenten terug in de braadslede. Voeg de appels toe, vul aan met rode wijn en laat ongeveer 1,5 uur in de braadslede garen. Serveer warm met bijgerechten voor een feestelijke maaltijd.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Diner

812 recepten

Ontbijt

210 recepten

Laat ontbijt

180 recepten

Middagmaal

880 recepten

Dessert

631 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

130 recepten

Vleesgerechten

423 recepten

Pasta

113 recepten