ADVERTENTIE

Bron :: 5671698 Pixabay

Maak je eigen chocoladeglazuur

Oh, wat hou ik ervan om die stralende ogen te zien als de zelfgemaakte cake of cupcakes worden geserveerd met deze rijke en glanzende chocoladeglazuur! Ik heb dit recept al vaak geprobeerd en het heeft nog nooit teleurgesteld. Het glazuur is glad, glanzend en heeft precies de juiste consistentie.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 200 g bitterzoete chocolade Toegevoegd aan
  • 50 g boter Toegevoegd aan
  • 3 Tablespoon Sterke koffie (optioneel) Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon Honing Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

10 min.
1. Stap

Om het recept voor chocoladeglazuur zelf te maken, hak je de chocolade grof. Ik heb gemerkt dat chocolade door het fijnhakken gelijkmatiger smelt en klontjes vermijdt.

2. Stap

Smelt de boter in een kleine, zware pan op laag vuur. Maak je geen zorgen als het even duurt - geduld is de sleutel tot een glad glazuur.

3. Stap

Zodra de boter gesmolten is, voeg je de gehakte chocolade, koffie (indien gebruikt) en honing toe. Ik raad aan de koffie toe te voegen omdat het de chocolade dieper en rijker maakt, maar het is optioneel.

4. Stap

Smelt, onder voortdurend roeren, tot het mengsel glad is. Weersta de verleiding om het vuur hoger te zetten om het proces te versnellen - u wilt niet dat uw chocolade verbrandt!

5. Stap

Haal de pan van het vuur en laat het glazuur ongeveer 5 minuten afkoelen zodat het wat dikker wordt voordat je het over je cake of muffins smeert.

6. Stap

Giet het chocoladeglazuur over je cake of muffins en verdeel het gelijkmatig. Geniet van de lof van je geliefden!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten