ADVERTENTIE

Bron :: jmattisson from Getty Images

Pekelmarinade voor vlees

Ik ben een fan van de traditionele Poolse keuken. Het geheim zit hem in ingrediënten van topkwaliteit en geduld tijdens het pekelen. Probeer dit recept en ontdek zelf hoe lekker zelf gezouten vlees kan zijn.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 112 l Wateren Toegevoegd aan
  • 150 g Zouten Toegevoegd aan
  • 100 g Suiker Toegevoegd aan
  • 3 pcs Laurierbladeren Toegevoegd aan
  • 10 korrels Piment Toegevoegd aan
  • 3 korrels Peper Toegevoegd aan
  • 3 korrels Jeneverbes Toegevoegd aan
  • 3 pcs Anjers Toegevoegd aan
  • 2 tanden Knoflook Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Begin met het koken van water in een grote pan. Voeg het zout en de suiker toe en roer tot het is opgelost. Door de suiker aan de marinade toe te voegen, krijgt het vlees een delicate zoete smaak die perfect samengaat met het zout.

2. Stap

Zodra het zout en de suiker zijn opgelost, voeg je laurierblaadjes, piment, peperkorrels, jeneverbes en kruidnagel toe. Dit alles geeft onze marinade een uniek aroma.

3. Stap

Voeg vervolgens fijngehakte teentjes knoflook toe, die de smaak van het vlees nog meer zullen versterken.

4. Stap

Wanneer alle ingrediënten zijn toegevoegd, zet je het vuur lager en laat je de marinade ongeveer 10 minuten sudderen zodat alle smaken zich kunnen combineren.

5. Stap

Haal na deze tijd de pan van het vuur en laat de marinade afkoelen. Het is belangrijk om koude pekel over het vlees te gieten, omdat hete pekel de textuur van het vlees kan aantasten.

6. Stap

Als de marinade is afgekoeld, dompel je het vlees erin en laat je het 48 uur rusten op een koele plaats, bij voorkeur in de koelkast. Vergeet niet om het vlees af en toe om te draaien in de marinade om het gelijkmatig uit te harden.

7. Stap

Na 48 uur is het vlees klaar voor verdere verwerking - roosteren, grillen of roken. Als je dit recept gebruikt, kun je er zeker van zijn dat het vlees een intense, diepe smaak krijgt die zelfs de meest veeleisende fijnproevers zal bevallen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten