ADVERTENTIE

Bron :: Sima_ha for iStockPhotos

Recept voor Venkelsalade met appel

Ik heb deze lichte en verfrissende salade vaak gemaakt om mijn liefde voor knapperige groenten en knapperige appels te bevredigen. De combinatie van venkel en appel zorgt voor een mooi contrast in zowel smaak als textuur. De toevoeging van citroen en basilicum geeft de salade een extra frisheid en levendigheid die de smaak van dit gerecht versterkt.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 2 Venkel bollen Toegevoegd aan
  • 2 Appel Toegevoegd aan
  • Sap van een halve citroen Toegevoegd aan
  • 3 Eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 Basilicumbladeren Toegevoegd aan
  • Zwarte sesamzaadjes om te strooien Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

1 Om de venkelsalade te bereiden, was je de venkelbollen eerst grondig en snijd je de onderkant eraf. Snijd de venkel zo dun mogelijk met een scherp mes of een groentesnijder. Ik raad aan om de plakjes meteen in een grote kom te leggen om te voorkomen dat ze uitdrogen.

2. Stap

Was nu de appels en verwijder het klokhuis. Snijd of rasp ze vervolgens net zo dun als de venkel. Doe de appelschijfjes in de kom met de venkel.

3. Stap

Voeg het citroensap en de olijfolie toe aan de salade. Voeg ook hier zout en peper naar smaak toe. Roer alles goed door elkaar zodat het citroensap en de olijfolie goed verdeeld zijn en de venkel en appelschijfjes volledig bedekken.

4. Stap

Strooi tot slot de basilicumblaadjes en sesamzaadjes over de salade. Laat de salade een paar minuten rusten voordat je hem serveert. Ik heb gemerkt dat deze korte rusttijd helpt om de smaken beter te mengen en de algehele smaak van het gerecht te verbeteren.

5. Stap

Deze venkelsalade met appel kan op zichzelf worden geserveerd of als vegetarisch bijgerecht bij een hoofdgerecht. Eet smakelijk!

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten