Bron :: arina7 for Getty Images
Romige aardpeer soep recept
Dit recept is een van mijn absolute favorieten, vooral in de koude wintermaanden. Aardperen soep is niet alleen gezond, maar ook ontzettend lekker. En het is zo snel en makkelijk te bereiden! Aardperen zijn een gewas waarvan de lichtzoete knol wordt gebruikt als een wortelgroente voor voeding, vergelijkbaar met yacon.
Ingrediënten
- 500 g Aardperen
- 1 gesneden Ui
- 2 Stuk teentjes knoflook
- 1 groot aardappel
- 1 l groentebouillon
- 200 ml Crème
- zout en peper
- 1 Confederatie Peterselie
- 2 lepel olijfolie
Laatste folders
Procedure
Om de aardperen soep te bereiden, schil je eerst de aardpeer en de aardappel. Persoonlijk gebruik ik liever een dunschiller om zo min mogelijk van het waardevolle binnenste te verspillen.
Snijd vervolgens de aardpeer, aardappel, ui en knoflook in kleine stukjes. Het is belangrijk dat de stukjes even groot zijn, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze glazig zijn. Ik raad aan het vuur niet te hoog te zetten zodat de knoflook niet verbrandt en bitter wordt.
Voeg nu de aardappel en aardpeer toe en kook nog 5 minuten.
Voeg nu de groentebouillon toe en laat de soep ongeveer 15 minuten koken tot de aardperen en aardappelen zacht zijn.
Pureer de soep vervolgens met een staafmixer tot hij lekker romig is.
Voeg voor dat beetje extra de room toe en breng de soep opnieuw kort aan de kook.
Breng de aardpeer op smaak met zout en peper en garneer met verse peterselie.
Geniet van de soep warm. Eet smakelijk!