Bron :: hanbr from Getty Images
Saus van gedroogde champignons met room
Deze saus van gedroogde paddenstoelen met room heeft een diepe maar delicate smaak. De room geeft de saus een romige consistentie en helpt de sterke paddenstoelensmaak in balans te brengen. Het is een van mijn favoriete sauzen.
Ingrediënten
- 50 g Gedroogde paddenstoelen
- 2 Lepels boter
- 1 stuk Middelgrote ui
- 2 Anjers Knoflook
- 200 ml Kookroom
- Zout en peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
Week de gedroogde paddenstoelen in water en laat ze ongeveer 30 minuten zwellen. Giet na deze tijd de paddenstoelen af, maar giet het water niet af - het zal nuttig zijn in de saus. Ik laat de paddenstoelenbouillon meestal even staan om de onzuiverheden te laten bezinken en zeef hem dan voorzichtig.
Snijd de ui fijn en hak de knoflook grof. Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en transparant zijn.
Voeg de gezwollen champignons toe aan de pan en bak ze zachtjes samen met de ui en knoflook.
Giet vervolgens de bouillon waarin de champignons zijn opgezwollen in de pan en laat dit koken tot het volume met de helft is verminderd. Hierdoor krijgt de saus een intensere paddenstoelensmaak.
Voeg als laatste de room toe aan de pan en roer. Laat de saus even sudderen zodat de room goed kan binden met de andere ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper.