ADVERTENTIE

Bron :: hanbr from Getty Images

Saus van gedroogde champignons met room

Deze saus van gedroogde paddenstoelen met room heeft een diepe maar delicate smaak. De room geeft de saus een romige consistentie en helpt de sterke paddenstoelensmaak in balans te brengen. Het is een van mijn favoriete sauzen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 50 g Gedroogde paddenstoelen Toegevoegd aan
  • 2 Lepels boter Toegevoegd aan
  • 1 stuk Middelgrote ui Toegevoegd aan
  • 2 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • 200 ml Kookroom Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Week de gedroogde paddenstoelen in water en laat ze ongeveer 30 minuten zwellen. Giet na deze tijd de paddenstoelen af, maar giet het water niet af - het zal nuttig zijn in de saus. Ik laat de paddenstoelenbouillon meestal even staan om de onzuiverheden te laten bezinken en zeef hem dan voorzichtig.

2. Stap

Snijd de ui fijn en hak de knoflook grof. Smelt de boter in een pan en fruit de ui en knoflook tot ze zacht en transparant zijn.

3. Stap

Voeg de gezwollen champignons toe aan de pan en bak ze zachtjes samen met de ui en knoflook.

4. Stap

Giet vervolgens de bouillon waarin de champignons zijn opgezwollen in de pan en laat dit koken tot het volume met de helft is verminderd. Hierdoor krijgt de saus een intensere paddenstoelensmaak.

5. Stap

Voeg als laatste de room toe aan de pan en roer. Laat de saus even sudderen zodat de room goed kan binden met de andere ingrediënten. Breng op smaak met zout en peper.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

557 recepten

Taarten

116 recepten

Vleesgerechten

386 recepten