ADVERTENTIE

Bron :: SGAFotoStudio from Getty Images

Spaanse aardappelomelet

Recept voor een lekkere Spaanse aardappelomelet die perfect is als avondeten. De fijn afgestemde verhouding tussen aardappelen, uien en eieren geeft dit gerecht die echte, onweerstaanbare Spaanse smaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 800 g Aardappel Toegevoegd aan
  • 1 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 6 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • Olie om te bakken Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Dit is een belangrijke stap, dun gesneden aardappelen zullen beter doorgaren en zachter zijn.

2. Stap

Snijd de ui in dunne plakjes.

3. Stap

Verhit de olie in een pan en voeg de aardappelen toe. Bak ze tot ze zacht zijn. Roer ze regelmatig om zodat ze niet aanbranden.

4. Stap

Voeg de ui toe aan de aardappelen en bak nog 5 minuten.

5. Stap

Kraak ondertussen de eieren in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe.

6. Stap

Giet de aardappelen en uien af en voeg toe aan de eieren. Meng goed.

7. Stap

Giet het mengsel terug in de pan en bak op laag vuur. Draai de omelet na 10 minuten voorzichtig om. Je kunt een bord gebruiken om de omelet eerst om te draaien en dan terug in de pan te doen.

8. Stap

Bak nog 10 minuten door. De omelet moet stevig zijn, maar nog een beetje zacht van binnen.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten

Vleesgerechten

386 recepten