ADVERTENTIE

Bron :: Salapao2u from Getty Images

Spaghetti met kip in tomatensaus

Een vlezige tomatensaus met de delicate smaak van kip en een vleugje basilicum vormt een uniek duo met al dente spaghetti. Een beetje knoflook en chilipepers voegen pit toe, die natuurlijk naar eigen smaak kan worden aangepast.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 200 g spaghetti Toegevoegd aan
  • 300 g Kippenborsten Toegevoegd aan
  • 1 pcs grote ui Toegevoegd aan
  • 2 tanden Knoflook Toegevoegd aan
  • 1 pcs Kleine Spaanse peper Toegevoegd aan
  • 1 kan Tomaten in saus Toegevoegd aan
  • verse basilicum Toegevoegd aan
  • Zout, peper Toegevoegd aan
  • olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Verhit de olie in een grote pan, voeg de fijngesneden ui, geperste knoflook en gehakte chilipepers toe - bak tot de ui glazig is.

2. Stap

Voeg de blokjes kip toe aan de pan en bak tot ze goudbruin zijn. Het is een goed idee om in dit stadium wat zout en peper toe te voegen - zo neemt het vlees de smaken beter op.

3. Stap

Zodra de kip goed gebakken is, voeg je de tomaten uit blik toe. Denk eraan, dit is de basis van onze saus, dus bezuinig niet op dit ingrediënt.

4. Stap

Kook ondertussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking - ik voeg aan het eind een beetje olijfolie en een snufje zout toe aan het water om de pasta smakelijk te houden en te voorkomen dat hij aan elkaar plakt.

5. Stap

Wanneer de saus begint in te dikken, voeg je de gehakte basilicum toe en meng je alles goed door elkaar. De basilicum geeft de saus een kenmerkende mediterrane smaak.

6. Stap

Tot slot kunnen we nog wat zout en peper naar smaak toevoegen en de spaghetti combineren met de saus.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

557 recepten

Taarten

116 recepten

Vleesgerechten

386 recepten