ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay : matthiasboeckel

Spinazie tortellini slechts 5 ingrediënten

Ik ontdekte dit recept een paar jaar geleden in mijn favoriete Italiaanse bakkerij en heb het sindsdien vaak gemaakt. Spinazietortellini is ideaal voor vegetariërs (mijn man is er een) en kan ook op elk moment van het jaar gemaakt worden. Mijn familie is dol op het gerecht en het kan ook nog eens in minder dan een uur klaargemaakt worden met maar 5 ingrediënten!

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 500 g Verse tortellini kaasvulling Toegevoegd aan
  • 300 g Spinazie, gewassen en fijngehakt Toegevoegd aan
  • 2 lepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 Fijn Gehakte teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 200 ml slagroom Toegevoegd aan
  • 100 g Parmezaanse kaas, om te bestrooien Toegevoegd aan
  • Nootmuskaat naar smaak Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Begin voor de spinazietortellini met het koken van de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zorg ervoor dat je het water licht zout om de pasta meer smaak te geven. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en voeg de gehakte knoflook toe. Laat het een paar seconden fruiten, net tot het geurig is. Wees voorzichtig met de knoflook, want als hij te lang kookt kan hij bitter worden.

2. Stap

Voeg de fijngesneden spinazie toe en kook tot de spinazie in elkaar zakt. Ik snijd de spinazie altijd in kleinere stukjes, dat is makkelijker voor kinderen om te eten.

3. Stap

Zodra de spinazie is ingezakt, voeg je de room toe en laat je het mengsel een paar minuten sudderen tot het iets dikker begint te worden. Zo kun je ook variëren met de hoeveelheid room, minder voor een lichtere saus of meer voor een romiger consistentie.

4. Stap

Voeg vervolgens de gekookte spinazietortellini toe aan de pan en roer voorzichtig zodat ze gelijkmatig bedekt zijn met de saus. Serveer de spinazie-tortellinischotel met een flinke toef Parmezaanse kaas en nootmuskaat voor een heerlijk contrast met de romigheid van de tortellini.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

202 recepten

Dessert

583 recepten

Ontbijt

193 recepten

Slowaaks

4 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

820 recepten

Diner

754 recepten

Taarten

121 recepten

Vleesgerechten

398 recepten