ADVERTENTIE

Bron :: NRedmond from Getty Images Signature

Tomatensoep van verse tomaten

Een smakelijke en verfrissende soep, die een perfecte frisse lunch is. Verse tomaten, de basis van deze soep, geven een uitstekende en onvergetelijke smaak.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg verse tomaten Toegevoegd aan
  • 1 stuk grote ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 lepel suiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk laurierblad Toegevoegd aan
  • 12 lepels gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 2 lepels zout Toegevoegd aan
  • 1 l Groentesoep Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

We spoelen de tomaten af, snijden ze in kwarten en verwijderen de kernen. We pellen en snijden de ui en knoflook fijn.

2. Stap

Verhit olijfolie in een pan. Voeg ui en knoflook toe en bak tot ze van kleur beginnen te veranderen.

3. Stap

We voegen tomaten, suiker, laurierblad, zout en zwarte peper toe. We roeren tot de tomaten uit elkaar vallen en sap vrijgeven.

4. Stap

We vullen aan met groentebouillon. Als we geen bouillon klaar hebben, kunnen we ook water gebruiken.

5. Stap

We koken de soep tot het zacht is, ongeveer 30 minuten op matig vuur.

6. Stap

We verwijderen het laurierblad en mixen de soep tot een gladde massa met een staafmixer.

7. Stap

We kunnen de soep alleen serveren, of versieren met groenten, kruiden of croutons.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

838 recepten

Diner

773 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

406 recepten

Pasta

111 recepten