ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: Ekologiskt_Skafferi

Zelfgemaakte No Bake Miloballetjes

Deze Milo Balls zijn zowel voor volwassenen als voor kinderen een heerlijke traktatie die boordevol zit met de rijke, moutige goedheid van Milo.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
40
  • 312 kopjes Van Milo Toegevoegd aan
  • 1 Kop Gezoete gecondenseerde melk Toegevoegd aan
  • 225 gms Van gemalen koekjes (je kunt graham crackers of digestieve koekjes gebruiken) Toegevoegd aan
  • 1 Kop Van gedroogde kokos (plus extra voor het rollen) Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Zorg ervoor dat je alle ingrediënten afgemeten en klaar hebt voordat je begint. Zo gaat het proces sneller en worden fouten tot een minimum beperkt.

2. Stap

Maak eerst de koekjes fijn. Je kunt hiervoor een keukenmachine gebruiken of de koekjes in een afsluitbare zak doen en ze fijnmalen met een deegroller. Dit geeft je Milo Balls een heerlijke knapperigheid.

3. Stap

Meng in een grote mengkom de gemalen koekjes, 3 kopjes Milo en de gedroogde kokos. Roer gelijkmatig. In dit recept is consistentie belangrijk, dus zorg ervoor dat elke koekkruimel goed bedekt is met Milo.

4. Stap

Voeg al roerend geleidelijk de gecondenseerde melk toe. Het mengsel moet samenkomen tot een stevige, kleverige massa. Als het mengsel te droog is, voeg dan wat meer gecondenseerde melk toe. Als het te nat is, pas dan aan met wat meer Milo.

5. Stap

Vorm met je handen kleine balletjes van het mengsel en rol ze dan in de extra gedroogde kokos. Dit kan een leuk en interactief proces zijn, vooral als je het met kinderen doet.

6. Stap

Als alle balletjes gevormd zijn, zet je ze een paar uur in de koelkast om op te stijven. Ze kunnen gekoeld geserveerd worden, wat de heerlijke smaak en textuur ten goede komt.

7. Stap

Vergeet niet dat het mooie van thuis koken veelzijdigheid is. Voel je vrij om te experimenteren, misschien door een paar druppels vanille-extract toe te voegen of door de balletjes in gemalen noten te rollen in plaats van kokos voor de variatie.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

196 recepten

Laat ontbijt

169 recepten

Middagmaal

839 recepten

Diner

774 recepten

Dessert

605 recepten

Gebak

203 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

407 recepten

Pasta

111 recepten