ADVERTENTIE

Bron :: Pixabay: m_krohn

Aardappel- en savooiekoolschotel met asperges

Deze stevige ovenschotel met aardappelen en kool is een favoriet gerecht in mijn familie. Het is een traditioneel recept dat ik vaak maak en steeds weer aanpas - een mengsel van geroosterde aardappelen, romige saus met sappige kool en knapperige kaas.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Aardappelen Toegevoegd aan
  • 1 kleine Savooiekool Toegevoegd aan
  • 200 ml slagroom Toegevoegd aan
  • 200 ml melk Toegevoegd aan
  • 1 Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie Asperges Toegevoegd aan
  • 100 g Geraspte Gouda Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 12 Theelepel nootmuskaat Toegevoegd aan
  • 2 Tablespoon olijfolie Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

75 min.
1. Stap

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in blokjes. Was de asperges en snijd ze in kleinere stukjes. Kook de aardappelen en asperges in kokend gezouten water. Giet af en laat afkoelen.

2. Stap

Was de savooiekool en snijd in reepjes.

3. Stap

Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Fruit aan in een pan met 2 eetlepels olijfolie. Voeg de savooiekool toe en bak tot hij lichtjes zacht is. Breng het mengsel op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Voeg de room, melk en gekookte aardappelen toe met de asperges.

4. Stap

Leg het hele mengsel in een ovenschaal, bestrooi de bovenkant van de schaal met kaas en bak ongeveer 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Bak tot de kaas goudbruin is en de asperges zacht zijn.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

173 recepten

Vleesgerechten

372 recepten

Laat ontbijt

152 recepten

Middagmaal

760 recepten

Diner

704 recepten

Dessert

534 recepten

Gebak

192 recepten

Taarten

114 recepten