ADVERTENTIE

Bron :: pixelshot from Canva

Aardappelpuree met doperwten

Het is een eenvoudig gerecht dat perfect is als bijgerecht bij een hoofdmaaltijd of als snelle avondmaaltijd.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 kg Aardappel Toegevoegd aan
  • 1 kopje Bevroren erwten Toegevoegd aan
  • 2 plakken Boter Toegevoegd aan
  • 12 kopjes Melk Toegevoegd aan
  • 1 lepel Zouten Toegevoegd aan
  • 12 lepels Paprikapoeder gemalen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

35 min.
1. Stap

Maak in de eerste stap de aardappelen schoon en snijd ze in kleinere stukken. Doe de aardappelen in een pan met water en kook ze ongeveer 15 minuten.

2. Stap

Bereid ondertussen de doperwten terwijl de aardappelen koken. Diepvrieserwten zijn handig omdat ze niet klassiek geblancheerd hoeven te worden. Leg ze gewoon in een kom met warm water en laat ze ongeveer 10 minuten staan.

3. Stap

Als de aardappelen zacht zijn, giet ze dan af en houd ze apart. Gooi de boter in de pan, voeg de melk toe en stamp ze fijn.

4. Stap

Als de pap klaar is, voeg dan de erwten toe en roer door. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Reels

Nieuw

Top categorieën

Gebak

198 recepten

Vleesgerechten

386 recepten

Ontbijt

182 recepten

Laat ontbijt

158 recepten

Middagmaal

794 recepten

Diner

730 recepten

Dessert

556 recepten

Taarten

116 recepten